Uw laatste wens in vertrouwde handen

Het laatste afscheid blijft een belangrijk scharniermoment in het rouwproces.

Met het nodige advies en de juiste begeleiding zullen wij ervoor zorgen dat u op een heel persoonlijke en gepaste manier afscheid kan nemen.

Als familiebedrijf weten wij hoe belangrijk een huiselijke sfeer is. Hier proberen wij dan ook het verschil te maken. Eric, Jourika en Deborah, vader en dochters, zullen u doorheen deze moeilijke periode bijstaan en steunen. Het administratieve gedeelte volledig op zich nemen. Zodat u de tijd heeft om stil te staan bij het overlijden, herinneringen op te halen en het verwerken van het gemis.

Rouwbrief en herinneringskaartje

Het drukwerk is vooral een verpersoonlijking van het karakter van de overledene. Van sober en stijlvol tot enthousiast en kleurrijk. Samen maken we de berichtgeving passend voor iedere persoon. Bovenal is de keuze van model, tekst, lettertypes en schikkingen eindeloos.

Een laatste groet

In ons funerarium kan je nog een laatste groet brengen.

Bij de opbaring van de overledene proberen we de ruimte zo persoonlijk en aangenaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het projecteren van eigen foto’s, het aankleden van de kamer met eigen items, bloemen en muziek.

Dit kan in de Sint-Elooistraat 21a te Merelbeke. Elke dag van 17 tot 18 uur behalve op zaterdag, zon- en feestdagen.

Het leven herdenken

Tijdens de uitvaartplechtigheid staat het leven van de overledene centraal. Door middel van muziek, tekst en foto’s wordt het afscheid vormgegeven. De inbreng van familie en vrienden maken dit afscheid tot een moment om te koesteren. Het afscheid kan burgerlijk of gelovig getint zijn. Hierbij zorgen wij voor de ceremoniële begeleiding.

Samen herinneringen ophalen

Een moment waarop iedereen samen verhalen deelt, herinneringen ophaalt en troost geeft aan elkaar. Dit samenzijn wordt meestal gekoppeld aan een koffietafel, rouwmaaltijd of receptie. De keuze van locatie en invulling is volledig vrij. Wij nemen voor u contact op met de zaal en werken deze organisatie uit

Bestemming…

De uiteindelijke eindbestemming van het lichaam kan zowel op het kerkhof, thuis of op zee zijn.

De mogelijkheden overlopen wij samen met de familie. Ook kunnen wij zorgen voor een grafmonument – gedenkobject volledig op maat.

Een tastbare herinnering

Tenslotte houden mensen soms graag vast aan een tastbare herinnering.

Bijvoorbeeld in de vorm van een mini-urne, een asjuweel, askader… De mogelijkheden zijn eindeloos en vooral heel persoonlijk. Hiernaast kan je enkele voorbeelden uit ons assortiment terugvinden.